Eerste pagina's Ontworsteld inzien? Klik op de cover hier beneden

Synopsis Ontworsteld

Ontworsteld is geschreven als vervolg op Jij bent van mij. Maar Klaas-Jan Backyard is ingewisseld voor Wouter Springer, ikzelf dus. Ontworsteld ligt daardoor nog dichter op de huid, de naaktheid is alom. Voornamen van andere mensen zijn gecamoufleerd met een fictieve naam.

In Jij bent van mij stonden mijn herinneringen  centraal. Gebeurtenissen die gekleurd waren door incest, kindermishandeling, vernederingen en manipulatie binnen het gezin waar ik opgroeide. Ontworsteld laat het leven van nu zien, met de verwerking als startpunt, de overvloed van informatie die leidt tot een psychose en depressieve klachten en geleidelijk aan allerlei puzzelstukjes die op hun plaats vallen. Dit tweede boek is een ontdekkingstocht, vol met metaforen, met mijn familieleden als leidende voorwerpen, door vriendschappen heen en in de kunstwereld.

Bedrog ligt overal op de loer, terwijl ik steeds meer ontwikkel tot wie ikzelf ben. Mensen komen en gaan in rap tempo tijdens dit ontworstelende proces. Mijn doel nadert: de kern van mijn ziel bereiken, omarmen en die daarna manifesteren. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Impressie van de boekpresentatie

Voordrachten Ontworsteld